Kedves Szülők és Diákok!

Iskolánkban iskolapszichológus segíti a diákok és pedagógusok munkáját. Ennek keretében lehetőség nyílik a szülők és/vagy a diákok által kezdeményezett egyéni segítő beszélgetésre, konzultációra, tanácsadásra, ill. csoportos foglalkozásokon való részvételre.

Mikor érdemes az iskolapszichológushoz fordulni?

  • Érzelmi nehézségek (szorongás, túlzott aggódás, félelmek, gátlásosság, elszigetelődés a társaktól)
  • Tanulási nehézségek (fáradékonyság, teljesítményszorongás, motiváció hiánya…stb)
  • Magatartási problémák (önkontroll hiánya, beilleszkedési probléma, agresszivitás, visszahúzódás)
  • A gyermek életében olyan esemény, változás történik, ami számára nehezen feldolgozható

Előzetes bejelentkezés és időpont egyeztetés:

A hermanreka@lisznyai.hu e-mail címen várom a megkereséseket, jelenleg szülőkonzultációra online formában van lehetőség.
A gyermek nevét és osztályát érdemes megjelölni. Személyesen szerdán és pénteken találhatnak meg a hozzám forduló diákok és tanárok az iskolában.

Forduljanak hozzám bizalommal!

Herman Réka
iskolapszichológus

 

A gyermek előzetes bejelentkezés nélkül, saját maga, személyesen is megkeresheti az iskolapszichológust, de a gyermekkel folytatott kötetlen pszichológiai foglalkozás 18 éves kor alatt szülői beleegyezéshez kötött, ill. legalább egyszeri szülőkonzultáció szükséges.

Erről az iskolapszichológus vagy a gyermek tájékoztatja a szülőt. A további foglalkozásokhoz a szülők részéről beleegyező nyilatkozat szükséges, melyet innen tölthetnek le: [Szülői beleegyező nyilatkozat]

A gyermekek adatait és a gyermekektől, ill. szülőktől kapott információkat bizalmasan kezeljük. Elsődleges célunk a gyermekek jóllétének elősegítése, szükség esetén a pedagógus és a szülő bevonásával, együttműködésével.

Az iskolapszichológus feladata, hogy amennyiben szükségesnek látja, a gyermeket és a szülőt olyan szakemberhez vagy intézményhez irányítsa tovább, ahol számára a legmegfelelőbb segítséget, támogatást tudják biztosítani. Ebben az esetben a szülő vagy gondviselő felelőssége, hogy a gyermek eljusson és megjelenjen a javasolt helyen, ill. részt vegyen az ottani vizsgálatokon és foglalkozásokon